Популярные вакансии: Работа в Израиле без знания языка рабочим
Агентства по трудоустройству компании отзывы
evrorabota работа за рубежом evrabota » Статьи » Документация за рубеж

Виза «van der Elst» как разрешение на работу в Германии и ЕЭЗ

Суд ЕС огласил постановление для стран входящих в зону ЕС (соответственно в Европейскую Экономическую Зону, далее ЕЭЗ), в котором по закону было определенно - 

компания, которая расположена и зарегистрирована в Европейской Экономической Зоне имеет право предоставлять свои услуги без каких либо дополнительных разрешений на работу, в странах входящих в Экономическую Еврозону.


Смотрите также: работа в Польше для украинцев Польша выделяет квоты, возможно легальное трудоустройство по рабочим визам.


Текущее постановление было определено как «van der Elst» «Ван-дер-Элст» (согласно данным, данное 
определение было введено в честь бельгийского бизнесмена Раймонда Ван Дер Элста, который имел ситуацию отправки в командировку во Францию своих марроканских рабочих из Бельгии, получив отказ иммиграционной службы при пересечении границы).


Можно оформиться через карту побыту - Польша 

van der Elst оформиться в Германию из Польши


Детально - Если вы являетесь работником, который не имеет гражданства ЕС, но имеет право проживать в государстве Евросоюза,
допустим на руках оформленный ВНЖ в одной из стран ЕС и  вы предоставляете услуги работодателя на территории ЕЭЗ в течении года или более, 
вам не потребуется особое разрешение на работу в ЕЭЗ в другой стране, вам достаточно получить 
особую визу под названием «van der Elst» «Ван-дер-Элст» данная виза актуальна до трёх месяцев во многих странах в Европе.

Бытует мнение, что благодаря визе «Ван-дер-Элст» граждане СНГ, в том числе строители и разнорабочие из Польши оформляются на работу в Германию, Бельгию, Италию.

Во многих случаях это не так, не квалифицированных работников не ждут за рубежом.
Нужны квалифицированные рабочие - врачи, медработники, ИТ специалисты, редко строители, при этом у вас должно быть оформлено ВНЖ на территории работодателя, вы должны быть официально зарегистрированы у работодателя, за вас оплачиваются налоги, для украинцев  в Польше или Чехии (в Чехии проще всего оформить ВНЖ для граждан СНГ), для дальнейшей командировки в Германию, Бельгию и прочие ЕЭЗ страны.

 

Для командировки вам не требуется иметь гражданство ЕС, в наличии должно быть ПМЖ или ВНЖ, поручителем выступает официально зарегистрированный работодатель Экономической Еврозоны, 
который имеет право отправить вас в командировку в другую страну в Европе, по контракту с другой фирмой с предоставлением корпоративных услуг.

Относительно условий для получения командировочной визы по странам

Если вы не знаете украинский язык воспользуйтесь онлайн переводчиком.

Бельгія

Загальні вимоги.

Співробітники іноземної компанії, що мають право на проживання в державі ЄС на термін понад три місяці, можуть бути відряджені до Бельгії на підставі Van der Elst правила.

Співробітники повинні бути легально працевлаштовані в країні реєстрації їх роботодавця: тобто повинні мати дозвіл на роботу, дійсне протягом строку своїх повноважень Бельгії, а також трудовий контракт, відповідний повної зайнятості. Відряджена особа повинна мати при собі паспорт та посвідку на проживання в країні реєстрації роботодавця, також дійсний протягом усього терміну перебування в Бельгії (для того, щоб гарантувалося повернення відрядженого в країну проживання або походження).

Ніякі вимоги до стажу роботи особи, яка відряджена у даного роботодавця не пред'являються.

Як довго може тривати відрядження?

Немає ніяких юридичних обмежень за часом виконання контракту. Якщо призначення (відрядження) триває більше одного року, то слід очікувати перевірки терміну дії посвідки на проживання відрядженого співробітника.

Чи можливий переїзд членів родини відрядженого співробітника?

Члени сім'ї (дружини, партнери, якщо передбачено законом, і діти у віці до 18 років) мають право на возз'єднання сім'ї, а також можуть отримати дозвіл на роботу типу B.

Практичні проблеми використання.

Робота в Бельгії повинна здійснюватися на основі прямого договору між ЄС і бельгійською компанією. Крім того, працівник може зіткнутися з труднощами при реєстрації за місцем проживання в зв'язку з довгостроковим проживанням. Муніципальна влада може зажадати докази факту, що в даному випадку не потрібно отримання дозволу на роботу в Бельгії.

Данія

Відповідно до датським законодавством, ні за яких обставин громадяни третіх країн не можуть працювати в Данії без отримання дозволу на роботу (незалежно від рішення європейського суду у справі Van Der Elst). Проте, дозволено вести певну бізнес діяльність за умови, що максимальний термін перебування в Данії обмежений трьома місяцями (без дозволу на роботу).

З практичної точки зору під поняття «певна бізнес діяльність», в першу чергу, підпадають викладачі, особи, спрямовані на стажування або підвищення кваліфікації, учасники бізнес - семінарів та ін.

Крім того в цю категорію можуть бути віднесені співробітники, що виконують установку, обслуговування і ремонт обладнання (технічних систем), а також підготовку персоналу для подальшої експлуатації систем, що поставляються в Данію зарубіжними компаніями. Усі проведені роботи повинні укладатися в рамки контрактів, укладених між постачальником устаткування і його покупцем на території Данії.

Франція

Загальні вимоги.

Відряджений працівник повинен бути офіційно працевлаштований компанією роботодавцем, мати дозвіл на роботу і посвідку на проживання в країні реєстрації роботодавця.

Ніякі вимоги до стажу роботи особи, яка відряджена у даного роботодавця не пред'являються.

Скільки часу може тривати відрядження?

Термін відрядження не може перевищувати строк дії посвідки на проживання і дозволу на перебування в країні роботи по найму або свідоцтва соціального страхування (форма А1). Французька влада може неохоче продовжувати дозвіл на перебування, якщо відрядження затягується на термін більше 18 місяців.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї не мають право супроводжувати працівника. Через обмеженість терміну перебування у Франції, працівник не може скористатися процедурою возз'єднання сім'ї.

Практичні зауваження.

Працівник повинен мати право бути працювати і проживати в країні, де зареєстрована компанія роботодавець. Після переїзду співробітника до Франції по відношенню до нього будуть застосовуватися основні положення трудового кодексу Франції. Таким чином, заробітна плата, понаднормові робочі години, право на відпочинок, профспілкові права будуть визначатися відповідно до французького законодавства.

Работа в Германии через польскую фирму

Німеччина.

Загальні вимоги.

Van der Elst віза дає право громадянам третіх країн жити і працювати в Німеччині (без права отримання посвідки на проживання в країні). Вона є специфічним інструментом для осіб, які працюють в компанії, зареєстрованої в ЄС, і тимчасово відряджені для виконання робіт в Німеччину за контрактом з німецькою компанією. Віза, як правило, не застосовується, якщо працівник для виконання передбачених відрядженням цілей переведений в філію тієї ж групи компаній, що діє на території Німеччини.

Скільки часу може тривати відрядження?

Термін відрядження, як правило, збігається з терміном дії договору між зарубіжної та німецькою компанією. На практиці більшість дозволів видаються на один рік. Однак продовження терміну можливо і, як правило, не представляє труднощів.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сімей, власників Van der Elst візи, мають право супроводжувати працівників під час їх відрядження до Німеччини, і займатися трудовою діяльністю в Німеччині, якщо це не суперечить законодавству.

Практичні зауваження.

Консульства часто запитують додаткові документи в процесі розгляду заяв на візу. Остаточне рішення багато в чому залежить від ступеня підготовленості документів здобувача.

Ірландія.

Загальні вимоги.

Працівник повинен:

на законних підставах проживати в країні ЄС, в якій зареєстрований роботодавець,

на законних підставах працювати на роботодавця і отримувати заробітну плату.

Скільки часу може тривати відрядження?

Максимум 12 місяців поспіль. Дозвіл на перебування в Ірландії не може перевищувати термін законного проживання відрядженого в країні реєстрації роботодавця.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї не можуть супроводжувати відрядженого працівника, за винятком випадків, коли члени сім'ї отримали власне дозвіл імміграційної влади Ірландії на відвідування країни.

Практичні зауваження.

Слід зазначити, що працівник не може виконувати будь-яку іншу роботу в Ірландії, крім тієї, на яку було отримано дозвіл. Після завершення робіт, працівник повинен повернутися в країну, в якій зареєстрована компанія роботодавець. Будь ласка, зверніть увагу, що працівник не має права на постійне проживання в Ірландії.

Італія.

Загальні вимоги.

Працівник повинен бути офіційно працевлаштований компанією, зареєстрованою в одній з держав ЄС, і мати дійсний дозвіл на проживання в цій країні. Ніяких обмежень до його стажу роботи не пред'являється.

Скільки часу може тривати відрядження?

За тривалістю відрядження не може перевищувати чотирьох років. Якщо термін переїзду перевищує один рік, імміграційною службою Італії може бути перевірений термін дії ВНЖ працівника, отриманий в країні реєстрації роботодавця.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї (дружина і діти молодше 18 років) мають право на отримання виду на проживання, власники якого можуть працювати в Італії без необхідності отримання окремого дозволу на роботу.

Практичні зауваження.

Основні положення, що стосуються правил отримання та дії даної візи, почали вводитися в Італії ще в 2007 році, однак, до сих пір законодавчо не прийняті. Так для працівників, які прибувають з країн Шенгенської зони (яким не потрібна віза), поліція - як правило, стверджуючи, що відряджена особа не має дозволу на роботу - відмовляє у видачі посвідки на тимчасове проживання. Для працівників, які прибувають з країн не входять в зону Шенгена (наприклад, Великобританія), онлайн система не дозволяє оформити заявку на отримання візи, і, отже, імміграційні офіси не можуть відправити необхідні онлайн повідомлення для коректного оформлення документів.

Мальта.

Загальні вимоги.

Співробітник повинен бути працевлаштований компанією, зареєстрованою в країні ЄС, і компанія повинна володіти ліцензій, що дає право залучати іноземних громадян до трудової діяльності. Ніяких вимог до стажу роботи не пред'являється.

Скільки часу може тривати відрядження?

Загального правила не існує і кожен конкретний випадок вивчається окремо. Слід мати на увазі, що перебування на Мальті протягом терміну, що перевищує два роки, не може вважатися тимчасовим. Разом з тим, положення Van der Elst візи ставляться до тимчасової роботи на території країни.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї (чоловік, неповнолітня дитина, яка перебуває на утриманні дитина старше 18 років) мають право звернутися для отримання посвідки на проживання на Мальті.

Практичні зауваження.

Відряджений працівник має право захищати свої інтереси в судах Мальти з будь-яких питань, пов'язаних з його діяльністю і проживанням на території держави.

Польща.

Загальні положення.

Працівник повинен відповідати всім наступним вимогам:

- Мати право на перебування і роботу в країні реєстрації роботодавця,

- Мати діючий трудовий контракт з роботодавцем,

- Повинен бути офіційно направлений у відрядження для надання послуг місцевого (Польської) компанії.

Інші вимоги до співробітника і спрямовуючої його в Польщу компанії не пред'являються.

Скільки часу може тривати відрядження?

Обмеження за часом перебування не існує. На практиці термін відрядження не повинен перевищувати двох років.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї повинні отримувати візи або посвідки на проживання самостійно. Якщо вони мають намір працювати в Польщі, вони повинні отримати дозвіл на роботу.

Практичні зауваження.

У польському законодавстві існує тільки дуже короткий і загальне згадка процедури отримання Van der Elst візи. Відсутність прецедентного права з цього питання, як правило, призводить до великої правової невизначеності.

Іспанія.

Загальні вимоги.

Громадяни третіх країн повинні мати дозвіл, що дозволяє їм працювати і проживати в країні реєстрації роботодавця. Використання співробітників в Іспанії можливо, якщо:

- Роботодавець і приймаюча (іспанська) компанія належать до однієї і тієї ж групи компаній, або

- Відправляє і приймаюча сторони підписали угоду про надання послуг.

Під час виконання робіт в Іспанії, іноземний громадянин повинен мати діючий сертифікат соціального страхування, виданий в країні реєстрації роботодавця. Сторона, яка відряджає повинна гарантувати, що умови роботи співробітника не суперечать Іспанському законодавству. До початку відрядження роботодавець повинен сповістити Іспанські відомства праці і зайнятості про майбутню поїздку співробітника.

Скільки часу може тривати відрядження?

Первісне дозвіл може бути виданий на один рік, але далі може бути продовжений на строк від одного року до двох років. Ніяких правових обмежень за часом перебування і числа продовжень не існує.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї повинні отримувати дозвіл на проживання, якщо термін їх перебування в Іспанії буде перевищувати три місяці. Члени сім'ї можуть отримати ВНЖ як фінансово-незалежні особи, що знаходяться на утриманні відрядженого працівника (без права на роботу в Іспанії).

Практичні зауваження.

Після отримання інформації про майбутню відрядженні іноземного співробітника, інспекція з праці та зайнятості здійснює контрольну перевірку приймаючої сторони для отримання підтвердження, що всі умови відрядження можуть бути дотримані.

Нідерланди.

Загальні вимоги.

Працівник повинен бути штатним співробітником компанії, зареєстрованої в ЄС, ЕЕА або Швейцарії, мати дійсний дозвіл на роботу і посвідку на проживання в країні реєстрації роботодавця. Відрядження повинна носити тимчасовий характер і відповідні структури Нідерландів повинні бути своєчасно повідомлені про цілі та умови використання працівника на території країни.

Скільки часу може тривати відрядження?

Тривалість перебування не може перевищувати двох років.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї, включаючи дітей віком до 18 років, можуть подати заявку на отримання дозволу на проживання на підставі возз'єднання сім'ї.

Практичні зауваження.

Навіть в разі отримання офіційного повідомлення, що відрядження співробітника можлива, це не означає, що місцева інспекція не виявить невідповідність чинним трудовим законодавством Нідерландів. В цьому випадку і відправляє і приймаюча сторони будуть оштрафовані. Сума штрафу становить EUR 12,000 на одного працівника.

Великобританія.

Загальні вимоги.

Відряджений працівник повинен:

- На законних підставах проживати в державі-члені ЄС, в якому зареєстрований його роботодавець,

- Бути законно і постійно працевлаштований і тимчасово надавати послугу на території Великобританії,

- Виконувати тільки роботи, передбачені умовами відрядження і контрактом,

- Покинути Великобританію по завершенню надання послуг.

Скільки часу може тривати відрядження?

Протягом всього терміну дії контракту з надання послуг на території Великобританії.

Можливість переїзду членів сім'ї?

Члени сім'ї мають право жити і працювати у Великобританії відповідно до умов дії візи Van der Elst. До переїзду в Англію, членам сім'ї (в тому числі з безвізових громадян) слід отримати дозвіл на в'їзд, використовуючи загальний порядок звернення та беручи до уваги той факт, що термін дії контракту може перевищувати кілька місяців.

Рейтинг:
Просмотров: Количество просмотров текущей страницы: 9615
Рейтинг: Оценка по пятибальной 4.5 / Всего оценило людей: 8

Вы можете оставить анонимный комментарий, необходимо авторизоваться из соц сетей и выбрать функцию отзывы о компании

Всего комментариев: 0

Виза «van der Elst» как разрешение на работу в Германии и ЕЭЗ отзывы відгуки

: